Ga verder naar de inhoud

Caesarfeesten

Open Monumentenweekend in Velzeke staat dit jaar helemaal in het teken van de Caesarfeesten, een tweedaags evenement op 9 en 10 september dat teruggaat tot het ontstaan van België in de 19e eeuw! 

Vrij bezoek
Archeologie
Militair erfgoed
Dit is een activiteit van

Archeocentrum Velzeke en Middenstand Velzeke, met steun van Stad Zottegem, Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.

In de nasleep van de Belgische onafhankelijkheid ging men op zoek naar historische figuren die als 'grondleggers'  naam en faam konden verlenen aan de nieuwe natie. 

Velzeke pakt in 1873 uit met Julius Caesar. Het hele dorp kwam ervoor op straat, met de belofte dit elke 25 jaar te herhalen.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer zover.

Op onze erfgoedsite geniet u van shows met legionairs, gladiatoren en cavalerie. U ziet er specialisten in historisch glas aan het werk terwijl u in het Archeocentrum terecht kan voor rondleidingen en het passen van historische kledij en militaria.

In het dorpscentrum vindt u een grote ambachtenmarkt, volksspelen en tal van optredens, met op zaterdagavond een groots volksfeest met Keltische muziek.

Toegankelijkheid

Aparte parking voor personen die minder mobiel zijn, vlakbij de erfgoedsite.
Alle voor het publiek toegankelijke verdiepingen van het Archeocentrum zijn bereikbaar met een lift.
Toegankelijk sanitair vlakbij de ingang.
Alternatieve, bredere toegang tot het onthaal.
Extra voorzieningen o.a. snoezelrugzakken aan het onthaal.
Oplaadzone voor rolstoelen en andere elektronische hulpmiddelen in de buurt van het onthaal en in de kledijlokalen.
 

Praktisch

Bezoek ons op zaterdag 9 september vanaf 13u en op zondag 10 september van 10u tot 18u. Raadpleeg het gedetailleerde programma op www.caesarfeesten.be en vind ons op Facebook, zo blijft u op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

10 september 2023
10:00 - 18:00
Archeocentrum Velzeke
Doolbosweg 2
9620 Velzeke-Ruddershove