Ga verder naar de inhoud

Bezoek de brouwerij, en proef de ter plaatse gebrouwen bieren temidden van de ketels!

Ontdek de brouwerij waar het historische Seefbier gebrouwen wordt, temidden van het beschermde Noorderpershuis. Proef de ter plaatse gebrouwen bieren, temidden van de actieve brouwerij!

Vrij bezoek
Industrieel erfgoed

Bieren proeven temidden van een actieve brouwerij, tussen brouwzaal en gistingstanks, op enkele meters van de brouwers ! Een plek uniek in Antwerpen, uniek in België. In het Noorderpershuis - een historische havengebouw, beschermd als monument - bouwde de Antwerpse Brouw Compagnie een volledig nieuwe brouwerij en maakte er een unieke bierplek van, dit op loopafstand van het populaire MAS museum op het Eilandje in het centrum van Antwerpen. De Antwerpse Brouw Compagnie is dé lokale en volledig onafhankelijke brouwerij van Antwerpen. Gestart door en in handen van bierliefhebbers. Als brouwer van het legendarische historische Seefbier (since 1600 !), erkend als streekproduct en officieel bier van de stad, geniet de brouwerij een topreputatie. Ondertussen kan je genieten van een hele reeks bieren, van Hoppige IPA's, tot originele donkere bieren (Qua-dubbels), houtgerijpte bieren, Tripels en sterk blond, de enige Antwerpse Pils, en een reeks limited editions . Niet alleen Seefbier, maar ook de andere bieren vielen meermaals in de prijzen met gouden medailles ! Bierliefhebbers komen dus royaal aan hun trekken ! In het 11 m hoge geklasseerde gebouw kom je in het brouwerij-café terecht, dat zich temidden van de actieve brouwerij bevindt. De hypermoderne brouwzaal, met brouwketels van 4000l per brouwsel - staan net achter de bar. Terwijl de brouwers het volgende bier brouwen, kan je zo proeven van de verschillende bieren van de brouwerij, sommige zelfs enkel verkrijgbaar op de site. Kortom, een unieke plek en een must see in hartje Antwerpen !

Toegankelijkheid

De ruimte en sanitair is voorzien op rolstoelgebruikers. Een stukje van de rondleiding (brouwplatform met trap) is niet bereikbaar met rolstoel, maar wel perfect zichtbaar van op de grond.

10 september 2023
12:30 - 21:00
Antwerpse Brouw Compagnie, onafhankelijke lokale Brouwerij
Indiëstraat 21
2000 Antwerpen