Ga verder naar de inhoud

Bezoek aan stadsmuseum De Hofstadt

Ontdek in stadsmuseum De Hofstadt de unieke stadsgeschiedenis van Diest. Waar nu het stadhuis is, bevonden zich tot de 18de eeuw drie middeleeuwse panden. Hun kelders bleven bewaard en bieden nu een blik op Diest door de eeuwen heen. De collectie schilderijen, beeldhouwwerken, textiel, meubilair en uitzonderlijk zilverwerk neemt je mee door het rijke culturele verleden van Diest.

Vrij bezoek
Dit is een activiteit van

stad Diest

Wist je dat de schuttersgilden de prachtige kettingen en drinkbekers nog steeds gebruiken tijdens hun ceremonies? Ontdek ze in de zilverkamer. Op stap met het hele gezin? Met het doeboekje voor kleine speurneuzen ontrafelen de allerkleinsten alle mysteries van het museum.
Vrijwilligster Selene Bens getuigt: ‘Ik woon mijn hele leven al in Diest. Ik zet me in voor het museum omdat ik momenteel geen culturele job uitoefen en op die manier toch mijn hartje kan ophalen. Daarnaast is het leuk om bezoekers kennis te laten maken met de schoonheid van de stad. Ik krijg vaak de reacties van bezoekers dat ze zeer aangenaam verrast zijn. Diest ligt wat verstopt tussen Leuven en Hasselt, maar heeft zeker zoveel te bieden.’