Ga verder naar de inhoud

Beleef de geschiedenis van Kasteel Ter Ham

Kasteel Ter Ham kende heel wat unieke bewoners. Hoe was het leven terwijl ze er woonden? Waar hielden zij zich mee bezig? Ontdek en beleef het tijdens Open Monumentendag. 

Vrij bezoek
Kasteel
Dit is een activiteit van

Kasteel Ter Ham, een 15e-eeuwse waterburcht die werd omgetoverd tot een unieke eventlocatie voor bedrijven en particulieren. 

Wandel doorheen de geschiedenis van Kasteel Ter Ham. Op elke verdieping zullen leuke activiteiten te doen zijn die je kennis laten maken met een specifieke periode uit de geschiedenis van het kasteel. 

  • Kelder (Middeleeuwen): Ontmoet een echte zwaardvechter, kom meer te weten over geneeskrachtige kruiden of ga zelf aan de slag bij de wolvrouw
  • Gelijkvloers (Renaissance): Geniet van een voorstelling van de hofdansers of schud zelf de dansbenen los
  • 1ste verdieping (20ste eeuw): Verwen je smaakpapillen met een authentieke high-tea. Opgelet, deze activiteit is betalend en dien je vooraf te reserveren via chantal@kasteelterham.be

Praktisch

Het kasteel is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens Open Monumentendag. Enkel de high-tea dient vooraf gereserveerd te worden via chantal@kasteelterham.be. De prijs voor de high tea bedraagt 45 euro p.p. Het menu voor de high tea kan je terugvinden op www.kasteelterham.be/nl/open-monumentendag. Gelieve het aantal personen en het startuur (mogelijk van 13:00 - 16:00) door te geven bij de reservatie. 

10 september 2023
13:00 - 17:00
Kasteel Ter Ham
De Maillé de la Tour Landrylaan 2
1820 Steenokkerzeel