Ga verder naar de inhoud

Bal bij Bier Central

Een plek voor dansorkesten en jazzbands


Bier Central is een unieke plek. Al meer dan 650 jaar kan je hier terecht om je dorst te laven. Zelfs een jonge Keizer Karel kwam ooit langs in wat toen gold als het belangrijkste gasthof van de stad.

Vrij bezoek

Uniek is ook de vroegere balzaal op de verdieping, waar je tot in de jaren 1970 terechtkon voor concerten, dansavonden, toneel- en cinemavoorstellingen. Speciaal voor de Open Monumentendag zwaaien de deuren er weer heel even open. 

Dankzij RADAR kan je in de feestzaal ook terecht voor een doorlopende expo en een performance om 14u van Elise Coudré - Comfort Food

Elise Coudré is gebeten door de psychologie van eten. In haar artistieke praktijk werkt ze voornamelijk met fotografie, experimentele evenementen en perfomances. Tijdens haar residentie bij RADAR ontwikkelde ze zich verder in het creëren van installaties en tastbare objecten en dompelde ze zich onder in het thema ‘comfort food’. Haar werk en het resultaat van haar beeldend onderzoek kan je ontdekken op https://www.elifoodre.com/about-elise/.