Ga verder naar de inhoud

80 jaar mijnkathedraal St-Theodardus, Beringen-Mijn

Bewonder de unieke restauratie van de glas-in-betonramen in beeld gebracht aan de hand van een fototentoonstelling, waarbij historische foto's het verhaal vertellen van de hoogtepunten in het kerkelijk jaar. 

Vrij bezoek
Religieus erfgoed
Foto: Tony van Galen

De kerk als monument, erfgoed, bouw en restauratie:
80 jaar mijnkathedraal Sint-Theodardus? Dat moet gevierd worden! Op 30 augustus 1943 werd de kerk van Beringen-Mijn ingewijd. Bezoek de monumentale mijnkathedraal met haar unieke glas-in-betonramen. Laat je verwonderen door de grote diversiteit aan kleurrijke glaselementen. Onder begeleiding van een gids kan je meer uitleg krijgen over het kerkgebouw.

Het leven in en rond de kerk gedurende het kerkelijk jaar:
na de bouw in 1943 onderging de mijnkathedraal al verschillende restauraties. De laatste is de unieke restauratie, enig in Europa, van de glas-in-betonramen. Dit wordt in beeld gebracht a.d.h.v. een fototentoonstelling georganiseerd door Citévolk spreekt en de kerkraad Beringen-Mijn.

Praktisch

Ter gelegenheid van Open Monumentendag zorgt ECRU Erfgoed voor een mooie serie postkaarten met interessante weetjes over historische monumenten. Ontdek jij het verhaal achter de unieke glas-in-betonramen van de mijnkathedraal? Meer info: www.ecru.be