Ga verder naar de inhoud

25 jaar Unesco Werelderfgoed: het Belfort

Ken jij de toren van het Belfort echt?

Vrij bezoek
Landschappelijk erfgoed
foto Thomas Wets

Het Brugse Belfort is al 25 jaar samen met andere belforten van Vlaanderen en Noord-Frankrijk erkend door Unesco als Werelderfgoed. 

De toren kennen we allemaal, velen zien of passeren hem dagelijks, voor toeristen is het een verplichte fotoachtergrond. Maar weet je ook echt hoe bijzonder deze toren is? Waarom en wanneer werd het belfort gebouwd? Wat betekent zo'n toren voor een middeleeuwse stad? Waarom staat de toren precies daar? En wat maakt zo'n belfort tot Werelderfgoed? 

In opdracht van Stad Brugge is Origin Architecture & Engineering een studie bezig over het gebouw, waar ze tijdens het Open Monumentenweekend lezingen over geven (zie activiteiten). 

Praktisch

Tijdens het weekend zullen gidsen op het binnenplein van de Hallen jullie helpen het gebouw beter te begrijpen. Wees maar zeker dat je verrast zult staan van wat je nog niet over het belfort wist. 

LET OP: Een beklimming van de toren van het Belfort staat niet op het programma van Open Monumentenweekend. Wie dat wenst, kan een ticket boeken via de website van Musea Brugge, of ter plaatse kopen als er nog beschikbaar zijn.

TIP: Probeer nog voor 1 september de installatie van Traumnovelle, The Joyful Apocalypse, in het kader van Triënnale Brugge 2024 te bezoeken. De drie verdiepingen hoge, industriële structuur biedt een uitzonderlijk perspectief op de hallen en het Belfort!

Ook te bezoeken op zaterdag 7 september tussen 14.00 en 18.00 uur.

8 september 2024
10:00 - 13:00
14:00 - 18:00